понеделник, юни 23, 2014

плодова пита"Неделя"














за Ф26см
1ч.ч=200млл

 необходими продукти за блата:

6 яйца
330гр.захар
150млл.гореща вода
150млл.олио
450гр;пресято брашно
ванилия

нобходими продутки за крема:

1 л прясно мляко
200 г краве масло
300 г захар
180 г брашно
50гр. нишесте
2 белтъка на твърд сняг или сметана

За сиропиране на блатовете
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода

За плодовото желе
20 г желатин
500 млл плодов сироп
или готова глазура за торти

За декорация
2 банана
3 кивита
2 портокала
250 г ягоди


приготвяне на блата:


Отделят се белтъци от жълтъци. Белтъците се бият на сняг със захарта,към тях се прибавят жълтъците,след това олиото, водата     аромата с брашното.

приготвяне на крема:

Смесваме брашно, нишесте и захар и ги слагаме във врящо мляко. Разбъркваме непрекъснато, докато получим еднородна смес. Оставяме крема да изстине и след това добавяме към него масло. Разбиваме, докато получим еднородна смес.И накрая прибавих разбитите белтъци или сметана,Така крема става по лек

Приготвяне на захарен сироп.
Кипваме вода и слагаме захар, разбъркваме и оставаме сиропа да изстине.

Сглобяване на тортата
Сиропираме и намазваме с крем подготвените нарязани платки. Нареждаме ги една върху друга, изравняваме краищата им с помощта на нож.
Намазваме най-горния блат с тънък слой крем.

Приготвяне на желе.
Накисваме желатин в студена вода, за да набъбне и след това го разтваряме на водна баня. Смесваме разтворения желатин с плодов сироп. Загряваме сместа на водна баня за 2-3 мин. и я оставяме да се охлади.(може да се използва готова глазура за торти-0,90ст.за 4 торти)
Нарязваме плодове на резени и декорираме плодовата пита, обливаме с желето и поднасяме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар