за Ф26см
1ч.ч=200млл
необходими продукти за блата:
6 яйца
330гр.захар
150млл.гореща вода
150млл.олио
450гр;пресято брашно
ванилия
нобходими продутки за крема:
1 л прясно мляко
200 г краве масло
300 г захар
180 г брашно
50гр. нишесте
2 белтъка на твърд сняг или сметана
За сиропиране на блатовете
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
За плодовото желе
20 г желатин
500 млл плодов сироп
или готова глазура за торти
За декорация
2 банана
3 кивита
2 портокала
250 г ягоди
приготвяне на блата:
Отделят се белтъци от жълтъци. Белтъците се бият на сняг със захарта,към тях се прибавят жълтъците,след това олиото, водата аромата с брашното.
приготвяне на крема:
Смесваме брашно, нишесте и захар и ги слагаме във врящо мляко. Разбъркваме непрекъснато, докато получим еднородна смес. Оставяме крема да изстине и след това добавяме към него масло. Разбиваме, докато получим еднородна смес.И накрая прибавих разбитите белтъци или сметана,Така крема става по лек
Приготвяне на захарен сироп.
Кипваме вода и слагаме захар, разбъркваме и оставаме сиропа да изстине.
Сглобяване на тортата
Сиропираме и намазваме с крем подготвените нарязани платки. Нареждаме ги една върху друга, изравняваме краищата им с помощта на нож.
Намазваме най-горния блат с тънък слой крем.
Приготвяне на желе.
Накисваме желатин в студена вода, за да набъбне и след това го разтваряме на водна баня. Смесваме разтворения желатин с плодов сироп. Загряваме сместа на водна баня за 2-3 мин. и я оставяме да се охлади.(може да се използва готова глазура за торти-0,90ст.за 4 торти)
Нарязваме плодове на резени и декорираме плодовата пита, обливаме с желето и поднасяме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар