за Ф26см.
необходими продукти за пандишпана:
4 яйца
225 гр.захар
100 мл.олио
100 мл.гореща вода
лимонова кора
300 гр.брашно
1 пак.бакпулвер
1 пак.ванилия
3с.лж.кокосови стърготини
за крема "Рафаело"
500гр маскарпоне/става и с друго крема сирене
1к кондензирано мляко
1/2п масло
100/150гр кокосови стърготини
1суха сметана
200млл прясно мляко
Сметаната се разбива с млякото
маслото с кондензираното мляко;двете смеси се разбъркват добавя се маскарпонето и кокосовите стърготини
За бонбони Рафаело:
100гр.вафлени кори+част то крема(3-4 пълни с.лж.)
приготвяне на блата:
Белтъците се разбиват на сняг.На тънка струйка се прибавя захарта .Продължава да се разбива,докато захарта се поеме напълно от белтъците.Прибавят се един по един жълтъците,олиото,горещата вода,настърганата лимонова кора и пресятото брашно с ванилията и бакпулвера.Всичко се разбърква много добре.Изсипва се във форма с диаметър Ф26см и се пече на 180С в предварително загрята фурна до суха клечка.От това количество тесто аз изпекох 2 блата по отделно с размер Ф26см.,но можеха да се получат 2 блата с размер Ф28см.
сглобяване на тортата:
Разрязаните блатове се напояват със студено и подсладено прясно мляко, слепват се с крема и вече сглобената торта се поръсва обилно с кокосови стърготини.
торта "Рафаело"2
за Ф 26см
необходими продукти:
за пандишпана:
4 яйца
225 гр.захар
100 мл.олио
100 мл.гореща вода
лимонова кора
300 гр.брашно
1 пак.бакпулвер
1 пак.ванилия
3с.лж.кокосови стърготини
за крема Рафаело:
250гр.рикота/крема сирене(то прави сметаната по-плътна),аз ползвах рикота
100гр.кондензирано мляко
100гр. бял шоколад(още по-добре ако са 200)
100гр.кокосови стърготини+100гр. за поръсване на тортата и овалване на бонбоните
250млл.сметана за разбиване
50гр.масло(за разтапяне на шоколада)
1 ванилия
100гр.вафли ванилия или вафлени кори(не е задължително,аз ги използвах за направата на бонбоните)
Или
Продукти:
1 кутия подсладено кондензирано мляко
150 г кокосови стърготини
100 мл течна сладкарска сметана
1 кут. крем сирене "Филаделфия"
100г бял шоколад /може и без него/
Приготвяне:
Кондензираното мляко се разбърква леко с миксер и се добавят кокосовите стърготини. Отделно се разбърква крем сиренето с предварително разтопения и охладен шоколад. Добавя се към кондензираното мляко. Сметаната също се разбива отделно и се добавя накрая към другия крем.
За бонбони Рафаело:
100гр.вафлени кори+част то крема(3-4 пълни с.лж.)
начин на приготвяне на пандишпана:
Белтъците се разбиват на сняг.На тънка струйка се прибавя захарта .Продължава да се разбива,докато захарта се поеме напълно от белтъците.Прибавят се един по един жълтъците,олиото,горещата вода,настърганата лимонова кора и пресятото брашно с ванилията и бакпулвера.Всичко се разбърква много добре.Изсипва се във форма с диаметър Ф26см и се пече на 180С в предварително загрята фурна до суха клечка.От това количество тесто аз изпекох 2 блата по отделно с размер Ф26см.,но можеха да се получат 2 блата с размер Ф28см.
Начин на приготвяне на крема:
Рикотата/крема сиренето се разбива с кондензираното мляко(1), прибавя се разтопения с маслото и охладен шоколад(2), разбива се добре,след това се прибавят кокосовите стърготини с ванилията(3)
и накрая предварително разбитата до гъст крем сметана(4).Ако е много гъст се разрежда с прясно мляко,около 50-100млл.,не повече.
сглобяване на тортата:
Разрязаните блатове се напояват със студено и подсладено прясно мляко, слепват се с крема и вече сглобената торта се поръсва обилно с кокосови стърготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар