сряда, април 02, 2014

торта "Рафаело"





за Ф26см.

необходими продукти за пандишпана:

4 яйца
225 гр.захар
100 мл.олио
100 мл.гореща вода
лимонова кора
300 гр.брашно
1 пак.бакпулвер
1 пак.ванилия
3с.лж.кокосови стърготини

за крема "Рафаело"

500гр маскарпоне/става и с друго крема сирене
1к кондензирано мляко
1/2п масло
100/150гр кокосови стърготини
1суха сметана
200млл прясно мляко

Сметаната се разбива с млякото
маслото с кондензираното мляко;двете смеси се разбъркват добавя се маскарпонето и кокосовите стърготини

За бонбони Рафаело:
100гр.вафлени кори+част то крема(3-4 пълни с.лж.)

приготвяне на блата:

Белтъците се разбиват на сняг.На тънка струйка се прибавя захарта .Продължава да се разбива,докато захарта се поеме напълно от белтъците.Прибавят се един по един жълтъците,олиото,горещата вода,настърганата лимонова кора и пресятото брашно с ванилията и бакпулвера.Всичко се разбърква много добре.Изсипва се във форма с диаметър Ф26см и се пече на 180С в предварително загрята фурна до суха клечка.От това количество тесто аз изпекох 2 блата по отделно с размер Ф26см.,но можеха да се получат 2 блата с размер Ф28см.

сглобяване на тортата:

Разрязаните блатове се напояват със студено и подсладено прясно мляко, слепват се с крема и вече сглобената торта се поръсва обилно с кокосови стърготини.



торта "Рафаело"2

за Ф 26см

 
необходими продукти:

за пандишпана:
4 яйца
225 гр.захар
100 мл.олио
100 мл.гореща вода
лимонова кора
300 гр.брашно
1 пак.бакпулвер
1 пак.ванилия
3с.лж.кокосови стърготини

за крема Рафаело:

250гр.рикота/крема сирене(то прави сметаната по-плътна),аз ползвах  рикота
100гр.кондензирано мляко
100гр. бял шоколад(още по-добре ако са 200)
100гр.кокосови стърготини+100гр. за поръсване на тортата и овалване на бонбоните
250млл.сметана за разбиване
50гр.масло(за разтапяне на шоколада)
1 ванилия
100гр.вафли ванилия или вафлени кори(не е задължително,аз ги използвах за направата на бонбоните)

Или

Продукти:
1 кутия подсладено кондензирано мляко
150 г кокосови стърготини
100 мл течна сладкарска сметана
1 кут. крем сирене "Филаделфия"
100г бял шоколад /може и без него/
Приготвяне:
Кондензираното мляко се разбърква леко с миксер и се добавят кокосовите стърготини. Отделно се разбърква крем сиренето с предварително разтопения и охладен шоколад. Добавя се към кондензираното мляко. Сметаната също се разбива отделно и се добавя накрая към другия крем.

За бонбони Рафаело:
100гр.вафлени кори+част то крема(3-4 пълни с.лж.)

начин на приготвяне на пандишпана:
  Белтъците се разбиват на сняг.На тънка струйка се прибавя захарта .Продължава да се разбива,докато захарта се поеме напълно от белтъците.Прибавят се един по един жълтъците,олиото,горещата вода,настърганата лимонова кора и пресятото брашно с ванилията и бакпулвера.Всичко се разбърква много добре.Изсипва се във форма с диаметър Ф26см и се пече на 180С в предварително загрята фурна до суха клечка.От това количество тесто аз изпекох 2 блата по отделно с размер Ф26см.,но можеха да се получат 2 блата с размер Ф28см.

Начин на приготвяне на крема:
Рикотата/крема сиренето се разбива с кондензираното мляко(1), прибавя се разтопения с маслото и охладен шоколад(2), разбива се добре,след това се прибавят кокосовите стърготини с ванилията(3)

     
 и накрая предварително разбитата до гъст крем сметана(4).Ако е много гъст се разрежда с прясно мляко,около 50-100млл.,не повече.


сглобяване на тортата:
Разрязаните блатове се напояват със студено и подсладено прясно мляко, слепват се с крема и вече сглобената торта се поръсва обилно с кокосови стърготини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар