1ч.ч.=
200 мл.
7 яйца
1 1/2 ч.ч.(1ч.ч.=200гр.) захар
1 1/2 ч.ч.(1ч.ч.=180гр.) брашно
1 бакпулвер
8 суп.лъж. олио
1-2 суп.лъж. какао
начин на приготвяне:
1 СМЕС: Разбиваме 4 жълтъка и 3 цели яйца + 1 ч.ч. захар + 8 суп.лъж. олио +1 ч.ч. брашно смесено с бакпулвера.
Разделя се на две части, като едната е малко повече от другата.
2 СМЕС: Тази, която е по-малко към нея се прибавя какаото.
3
СМЕС: Разбиват
се 4 белтъка на сняг и се прибавят 1/2 ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. брашно.
Приготовление: Подрежда се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка.
Сместа се насипва с лъжица равномерно навсякъде.Всяка една смес покрива напълно предната.
Изсипваме първо кафявата,
после
бялата-
като върху бялото се поръсва с цедка сухо какао да покрие навсякъде
.Най-отгоре върху сухото какао се
насипва жълтата смес. Пече се в предварително загрята фурна
до 150–200С градуса около 30-35 мин.Като се изпече се изважда,
престоява
5 мин. и се обръща в поднос.Наръсва се с пудра захар докато е
топъл за да полепне.
Забележка:става с всяко тесто за кекс ,като се отделят 3-4 белтъка(в зависимост от броя на яйцата в тестото) и се разбъркат със захар и брашно по дадената рецепта,ако са по-малко белтъците се намалят съответно брашното и захарта.
Няма коментари:
Публикуване на коментар