1 пакетче крема сирене (Точно такова крема сирене използвам - българското, дето е в пакетчета като малките опаковки масло от 125 гр.може и с филаделфиа пак става)
1 голяма кофичка заквасена сметана (използвам Мегле-400гр.)
1 крем без варене Оле на Йоткер Ванилия (става със всеки крем за разбиване без варене,аз използвам Тирамису)
1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.
забележка: подходящ е за чийзкейк , торта медовик за 1 час.
крем за чийзкейк
необходими продукти за 7 големи или 15 малки купички:
1 голяма кофичка заквасена сметана(400гр.)
500гр.течна сметана
2п.от 175гр.крема сирене(обикновено)
4-5с.лж.кисело мляко(за разреждане,ако е необходимо)
1п.крем "Оле" ванилия за разбиване (без варене)
Всичко се разбива много добре с миксер,ако е нужно се разрежда с кисело мляко.Крема става доста гъст и леко кисел.
забележка:крема може да се приготви,като течната сметана се замени с кисело мляко,до получаване на желаната консистенция,или пък да се приготви от 2п.крема сирене(обезсолена“Дунавия“) , голяма кофичка заквасена сметана и пудра захар на вкус.
млечен крем със заквасена сметана
необходими продукти:
500 гр. заквасена сметана
600 мл. прясно мляко
200 гр. захар
60 гр. царевично нишесте ванилия(става с всяко)
200 гр. захар
60 гр. царевично нишесте ванилия(става с всяко)
начин на приготвяне:
В
тенджерка завират 500 мл. прясно мляко заедно със захарта. В дълбока
купичка се разтварят нишестето и 100 мл. хладко прясно мляко и го
добавят се с непрекъснато
разбъркване към врящото мляко. Разбърква се енергично до получаване на
гъст
крем. Отстранява се от котлона и се охлажда, като от време на време се
разбърква,за да не хване коричка
Сметаната се разбива с пудра захар на вкус.
Към
вече охладения крем се добавя заквасената сметана и се разбърква до хомогенност(кремчето става гъсто).
шоколадов крем за торта
необходими продукти:
200гр.шоколад
200гр.течна сметана
100гр.масло
начин на приготвяне:
Сметаната се разбива на сняг,шоколада и маслото се разтапят,охлаждат се и се прибавят към сметаната,всичко се разбива много добре.
Това количество е достатъчно за слепване на 2 блата с размер- 25Ф ,и за намазване отгоре,за по-голяма торта количеството на продуктите се увеличава.
източник:http://recepti.gotvach.bg/r-4829-%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0_%D0%B8_%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0_%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0
шоколадов крем за торти-2
Необходими продукти за крема:
200 гр тъмен шоколад,
200 гр пудра захар,
3 с.л. какао,
125 гр крема сирене,
80 гр масло,
150 гр сметана
те от формата и го оставете да се охлади напълно. Начупете и шоколада за крема на малки парчета, поставете го в купа и го сложете да се разтопи на водна баня.
Смесете пудрата захар с какаото и добавете към разтопения шоколад. Разбъркайте, докато захарта не се разтвори.
Разбийте маслото и крема сиренето с миксер, докато получите гладка смес. Смесете с шоколадовата смес и разбийте отново. Добавете сметана и разбийте отново. Кремът е готов – използвайте го веднага, тъй като в хладилника се втвърдява бързо.
Разрежете блата на две тънки платки. Сложете едната половина в чиния за торта и по желание поръсете с ликьор или сироп. Намажете със слой крем и покрийте с втората платка. Поръсете и нея (също по желание) с ликьор или сироп и намажете тортата от горе и от страни с останалия крем. Оставете тортата в хладилника за 2-3 часа.
шоколадов крем за торта
необходими продукти:
200гр.шоколад
200гр.течна сметана
100гр.масло
начин на приготвяне:
Сметаната се разбива на сняг,шоколада и маслото се разтапят,охлаждат се и се прибавят към сметаната,всичко се разбива много добре.
Това количество е достатъчно за слепване на 2 блата с размер- 25Ф ,и за намазване отгоре,за по-голяма торта количеството на продуктите се увеличава.
източник:http://recepti.gotvach.bg/r-4829-%D0%92%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0_%D0%B8_%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0_%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0
шоколадов крем за торти-2
Необходими продукти за крема:
200 гр тъмен шоколад,
200 гр пудра захар,
3 с.л. какао,
125 гр крема сирене,
80 гр масло,
150 гр сметана
те от формата и го оставете да се охлади напълно. Начупете и шоколада за крема на малки парчета, поставете го в купа и го сложете да се разтопи на водна баня.
Смесете пудрата захар с какаото и добавете към разтопения шоколад. Разбъркайте, докато захарта не се разтвори.
Разбийте маслото и крема сиренето с миксер, докато получите гладка смес. Смесете с шоколадовата смес и разбийте отново. Добавете сметана и разбийте отново. Кремът е готов – използвайте го веднага, тъй като в хладилника се втвърдява бързо.
Разрежете блата на две тънки платки. Сложете едната половина в чиния за торта и по желание поръсете с ликьор или сироп. Намажете със слой крем и покрийте с втората платка. Поръсете и нея (също по желание) с ликьор или сироп и намажете тортата от горе и от страни с останалия крем. Оставете тортата в хладилника за 2-3 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар