500гр.пилешки дробчета(става и с телешки и свински или пък свинско месо)
200гр.гъби(не са задължителни,аз не съм сложила)
150млл.червено вино или бяло
4-5глави лук(зависи от големината)
60.80млл.олио
5-6 чушки(зелени и червени)
сол на вкус
червен пипер
черен пипер
чубрица
5-6 с.лж.доматено пюре или лютеница
1/2ч.ч.вода
начин на приготвяне:
Дробчетата се сваряват и водата им се изхвърля,измиват се със студена вода и се нарязват.Изпържват се за кратко в малко олио и към тях се прибавят нарязания на полумесеци лук , чушки и водата,оставят се да се задушават.Когато лука и чушките омекнат и всичко остане само на мазнина се прибавя солта,червения пипер,доматеното пюре и подправките(според вкуса). Всичко това се оставя да покъкри на тих огън за 10мин.
200гр.гъби(не са задължителни,аз не съм сложила)
150млл.червено вино или бяло
4-5глави лук(зависи от големината)
60.80млл.олио
5-6 чушки(зелени и червени)
сол на вкус
червен пипер
черен пипер
чубрица
5-6 с.лж.доматено пюре или лютеница
1/2ч.ч.вода
начин на приготвяне:
Дробчетата се сваряват и водата им се изхвърля,измиват се със студена вода и се нарязват.Изпържват се за кратко в малко олио и към тях се прибавят нарязания на полумесеци лук , чушки и водата,оставят се да се задушават.Когато лука и чушките омекнат и всичко остане само на мазнина се прибавя солта,червения пипер,доматеното пюре и подправките(според вкуса). Всичко това се оставя да покъкри на тих огън за 10мин.
Aми виното за къде е? За гърлото, може би?? :/
ОтговорИзтриване