Продукти за корите:
200гр.вода
сол
1с.лж. оцет
2с.лж.олио
1 яйце
500гр.брашно до меко тесто ,но да не лепне по ръцете.
От продуктите се замесва тесто,което се оставя да почива около 30мин.
Продукти за плънката:
1кг.картофи
сол на вкус
1с.лж.олио
джоджен
1 глава лук
Картофите и лука се рендосват,към тях се прибавя ситно нарязания джоджен,олиото и солта.Всичко се разбърква добре.
От тестото се точат 2 кори,като за баница,едната се слага на дъното на намазана обилно с олио тава,като краищата и остават навън,слага се от плънката и отгоре се слага втората кора,която се припокрива по краищата с долната.Пече се върху печка на дърва само отдолу и след това се обръща върху кръг и с леко преплъзване се връща обратно в тавата,която сме намазнили добре.Пече се и от другата страна.
Аз го пекох във фурната на умерена температура на едно ниво под средното,като баница.
Няма коментари:
Публикуване на коментар