неделя, февруари 03, 2013

паниран кашкавал и сиренца




ПАСТА "ПАТАФРИ"
Продукти:
2 яйца,
около 1 ч.ч. брашно (или колкото поеме, за да стане не много гъста смес,като за кекс),
около 1 ч.ч. бира, или газирана вода
малко черен пипер,
малко чесън (по желание)
1 ч.л. горчица,
сол на вкус.
Приготовление:
Белтъците се разбиват на пяна. Отделно се разбиват жълтъците с брашното и бирата, но общо взето всичко е на око. сместа на жълтъците по обем трябва да е колкото тази на белтъците. В същото време сместа трябва да е и малко по-гъста от тази, с която се панира.Накрая се смесват двете смеси, като в брашняно-жълтъчената смес се изсипва и внимателно се размесва, за да не спадне белтъчената смес. Подписвам се с двете си ръце за панировката с бира, като видях темата, влязох за да споделя тази моя любима панировка и видях, че не съм единственият й фен. Аз разбивам 2 жълтъка с чаша бира, щипка сол и брашно (на око, да стане по-гъсто от боза) и добавям разбитите на сняг белтъци. Белтъците ги разбърквам с лъжица, за да остане пухкава сместа. После изсипвам всичко, което ще панирам, директно в панировката и разбъквам. Става за парчета варено пиле, сирене, кашкавал. Като режа продуктите на по-малки късчета, сместа се пържи като малки палачинки или бухтички и става великолепно. забележка:аз сложих само ,брашно,газирана вода яйце и малко сол

Няма коментари:

Публикуване на коментар