ПАСТА "ПАТАФРИ"
Продукти:
2
яйца,
около
1 ч.ч. брашно (или колкото поеме, за да стане не много гъста смес,като за
кекс),
около
1 ч.ч. бира, или газирана вода
малко
черен пипер,
малко
чесън (по желание)
1
ч.л. горчица,
сол
на вкус.
Приготовление:
Белтъците
се разбиват на пяна. Отделно се разбиват жълтъците с брашното и бирата, но общо
взето всичко е на око. сместа на жълтъците по обем трябва да е колкото тази на
белтъците. В същото време сместа трябва да е и малко по-гъста от тази, с която
се панира.Накрая се смесват двете смеси, като в брашняно-жълтъчената смес се
изсипва и внимателно се размесва, за да не спадне белтъчената смес. Подписвам
се с двете си ръце за панировката с бира, като видях темата, влязох за да
споделя тази моя любима панировка и видях, че не съм единственият й фен. Аз
разбивам 2 жълтъка с чаша бира, щипка сол и брашно (на око, да стане по-гъсто
от боза) и добавям разбитите на сняг белтъци. Белтъците ги разбърквам с лъжица,
за да остане пухкава сместа. После изсипвам всичко, което ще панирам, директно
в панировката и разбъквам. Става за парчета варено пиле, сирене, кашкавал. Като
режа продуктите на по-малки късчета, сместа се пържи като малки палачинки или
бухтички и става великолепно. забележка:аз сложих само ,брашно,газирана вода
яйце и малко сол
Няма коментари:
Публикуване на коментар