необходими
продукти:
3 яйца или 2 яйца+1 белтък(жълтъка за намазване)
150млл. прясно мляко
3-4с.лж.кисело мляко
1 ч.лж. сода бикарбонат
1/2п.мая
Щипка сол
2с.лж.маргарин(100гр.)
4-5с.лж.захар
2 ванилии
600-700гр.брашно
Олио за доомесване
Начин на
приготвяне:
В купа се замесва маята с топло прясно мляко,1 с.лж.
захар и брашно до гъста каша,оставя се да втаса.
Брашното се пресява със солта в купа и се прави
кладенче в което се изсипват разбитите яйца с останалата захар,втасалата
мая,маргарина и киселото мляко с разтворената в него сода,ванилиите.
Обесва се средно твърдо не лепнещо тесто и се оставя на
топло да втаса.Премесва се и се разточва не тънка кора(около 0,5см.).
Нарязва се на триъгълници,в широката им част се слага сладко или сирене и се навиват кифлите (от широката към тясната част на триъгълниците). Поставят се в тава покрита с хартия за печене,намазват се с мед или жълтък,разбит с малко подсладена вода,поръсват се с мак и се оставят да втасат,
Нарязва се на триъгълници,в широката им част се слага сладко или сирене и се навиват кифлите (от широката към тясната част на триъгълниците). Поставят се в тава покрита с хартия за печене,намазват се с мед или жълтък,разбит с малко подсладена вода,поръсват се с мак и се оставят да втасат,
пекът се в загрята фурна на 180-200С до порозовяване.След
като се извадят от фурната се поръсват с вода(може подсладена)и се завиват в
мокра кърпа да омекнат.
Ако се пекът на фурна с
вентилатор не втасват предварително.
Няма коментари:
Публикуване на коментар