необходими продукти:
За тестото:
1 ½ ч.ч. топла вода
20г мая
1ч.л. сол
Брашно колкото поеме (около 500г)
За плънката:
3-4с.л. свинска мас
2 яйца
300-400г сирене
За заливката:
100г краве масло(или олио)
1ч.л. сол
2-3 с.л. брашно
начин на приготвяне:
Маята се разтваря с 1ч.л. захар и малко топла вода. Като се надуе се сипва към брашното, добавя се останалата вода, солта и се меси меко, еластично тесто.
Оставя се хубаво да бухне.
Свинската мас се разтапя. Забърква се сместа за плънката от яйцата и сиренето.
Взима се по-малко от тестото, потапя се в маста, разтяга се с ръка, слага се от плънката 1ч.л. загъва се милинката и се слага с нагънатото надолу в тавата.
След като се подредят в тавата, приготвяме заливката.Разтапяме в съд маслото, добавяме солта и брашното и бъркаме докато се получи смес малко по гъста от боза.Ако стане по гъста добавяме малко мазнина, може и свинска мас или олио, ако стане много рядка добавяме малко брашно. Разпределяме върху милинките.
Покриваме на топло за 30 мин. Пекат се на 200 С първо на долен реотан докато бухнат и започне да ври мазнината а след това отгоре и отдолу, докато се зачервят и се образува коричка.
източник: http://www.mycookingcreations.com/2009/04/blog-post_06.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар