1 ч.ч.захар(250гр.)
13 с.лж.вода(150гр.)
2 ч.ч.с куп брашно(380–400гр.)
1 бакпулвер
1 ванилия
олио за намазване на тавата
брашно за поръсване на тавата
необходими продукти за сиропа:
6ч.ч.вода(1500млл.)
3ч.ч.захар(1ч.ч.=225гр.)
1 ванилия
начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем
.Прибавя се водата и пресятото със бакпулвера брашно(една част смесете с бакпулвера,а другата част се добавя по малко,защото може да дойде в повече),като се разбърква леко с шпатула.
Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тава,
заглажда се и се пече в предварително затоплена на 180–200С фурна.
След като е вече изпечен блата се оставя да се охлади и се нарязва на квадрати.
Продуктите за сиропа се смесват в подходящ съд и се слагат на котлона за да се свари сироп( ври спокойно за 10мин.)С горещия сироп се залива изстиналия блат.
реване 2
необходими продукти:
4 -яйца
1ч.ч-захар
1ч.ч-брашно
1-бакпулвер
1-ванилия
начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се бият до побеляване,прибавят се останалите продукти и се пече в подмаслена и набрашнена тава на 180 градуса. Като е готов и изтинал напълно се сиропира с 2ч.ч.-вода и 2ч.ч-захар /захарта може и по малко да бъде/
реване 2
необходими продукти:
4 -яйца
1ч.ч-захар
1ч.ч-брашно
1-бакпулвер
1-ванилия
начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се бият до побеляване,прибавят се останалите продукти и се пече в подмаслена и набрашнена тава на 180 градуса. Като е готов и изтинал напълно се сиропира с 2ч.ч.-вода и 2ч.ч-захар /захарта може и по малко да бъде/
Няма коментари:
Публикуване на коментар