необходими продукти:
(чаша от 240млл)
(чаша от 240млл)
3 ч.ч. брашно
200гр. краве масло (може и маргарин в краен случай, но с масло са
по-вкусни)
1ч.ч. захар
~0,5л. пресно мляко
начин на приготвяне:
Брашното се препича на сух тиган, най-добре тефлонов или чугунен, при
постоянно разбъркване до нежно-кремав цвят и орехов аромат. Става
приблизително за около 15мин.
Пресипвате готовото брашно в купа, слагате маслото и захарта в още
горещото брашно, разбърквате хубаво. Млякото добавяте на порции, може да
отиде и по-малко от даденото количество, затова наливайте на части и
бъркайте. Трябва да се получи еластична маса, която да може да се прави
на топчета.
С ръце оформете топченца колкото орех, може и по-големи, може и с форма
на трюфели – въпрос на вкус. За да изглеждат по-красиво, отъркаляйте ги в
кокосови стърготини или смлени/натрошени орехи. Оставете в хладилник ~
3ч. И може да сервирате. Получават се ~ 35 броя
източник: лабрекс от бг мамма
Няма коментари:
Публикуване на коментар