събота, юли 28, 2012

топчета от брашно

необходими продукти:
 (чаша от 240млл)
3 ч.ч. брашно 
 200гр. краве масло (може и маргарин в краен случай, но с масло са по-вкусни) 
1ч.ч. захар
 ~0,5л. пресно мляко
начин на приготвяне:
 Брашното се препича на сух тиган, най-добре тефлонов или чугунен, при постоянно разбъркване до нежно-кремав цвят и орехов аромат. Става приблизително за около 15мин. Пресипвате готовото брашно в купа, слагате маслото и захарта в още горещото брашно, разбърквате хубаво. Млякото добавяте на порции, може да отиде и по-малко от даденото количество, затова наливайте на части и бъркайте. Трябва да се получи еластична маса, която да може да се прави на топчета. С ръце оформете топченца колкото орех, може и по-големи, може и с форма на трюфели – въпрос на вкус. За да изглеждат по-красиво, отъркаляйте ги в кокосови стърготини или смлени/натрошени орехи. Оставете в хладилник ~ 3ч. И може да сервирате. Получават се ~ 35 броя
източник: лабрекс от бг мамма

Няма коментари:

Публикуване на коментар