неделя, юни 03, 2012

Ориз с гъби и сметана


250гр.ориз
300гр.гъби
150млл.бяло вино
120млл.течна готварска сметана
1 голям морков
1глава лук
2 скилидки чесън
80гр.масло
1пилешки или гъбен бульон
100гр.настърган кашкавал
60гр.пармезан
1–2с.лж.накълцан пресен копър
Сух риган на вкус
Сол на вкус
Черен пипер
Бял пипер
Ориза се сварява в подсолена вода и се изцежда добре.В маслото се задушават изчистените и нaрязани гъби,като омекнат им се добавят настъргания морков ,чесън и ситно нарязания лук,след като зеленчуците омекнат се добавя ориза,долива се виното и се оставя на слаб котлон до извиране на виното.Добавя се сметаната и бульона(разтворен в малко вода),оставете на котлона за няколко мин.,като леко разбърквате.Накрая овкусете с подправките  и свалете от котлона,добавете пармезана,разбъркайте и поднесете с настърган кашкавал или маслини.



Няма коментари:

Публикуване на коментар