250гр.ориз
300гр.гъби
150млл.бяло вино
120млл.течна готварска сметана
1 голям морков
1глава лук
2 скилидки чесън
80гр.масло
1пилешки или гъбен бульон
100гр.настърган кашкавал
60гр.пармезан
1–2с.лж.накълцан пресен копър
Сух риган на вкус
Сол на вкус
Черен пипер
Бял пипер
Ориза се сварява в подсолена вода и се
изцежда добре.В маслото се задушават изчистените и нaрязани гъби,като омекнат
им се добавят настъргания морков ,чесън и ситно нарязания лук,след като
зеленчуците омекнат се добавя ориза,долива се виното и се оставя на слаб котлон
до извиране на виното.Добавя се сметаната и бульона(разтворен в малко
вода),оставете на котлона за няколко мин.,като леко разбърквате.Накрая овкусете
с подправките и свалете от
котлона,добавете пармезана,разбъркайте и поднесете с настърган кашкавал или
маслини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар