неделя, юни 03, 2012

Шкембе чорба


Съставки:
1/2 кг. телешко шкембе
250 мл. прясно мляко
50 гр. масло
1 с. л. червен пипер
2 ч. л. сол
3 ск. чесън
100 ml оцет
Лют червен пипер
Приготвяне и сервиране:Най - добре е да се използва изчистено телешко шкембе. Слага се да се вари за 30 мин. ,изсипва ce прясното мляко, ври 10 мин., Маслото се запържва с червения пипер и се изсипва при шкембето, като се бърка постоянно. Чесънът се пресова и се смесва с оцета, като най - добре е това да стане няколко часа преди сервиране, за да могат вкуса и аромата на чесъна и оцета да се смесят.Шкембето се сервира със соса от чесън и оцет, като се предлага допълнително и счукан, или едро млян лют червен пипер.





Няма коментари:

Публикуване на коментар