Продукти за
4 порции:
8 печени и обелени червени пиперки
4 яйца
200 гр сирене
магданоз
копър
скилидка чесън
За панировката:
2 яйца
брашно
галета
олио за пържене
Приготвяне:Яйцата се разбиват леко с вилица и се изливат в тиган. Добавя се 1 супена лъжица олио. На слаб котлон яйцата се бъркат, докато започнат да се втвърдяват. Сиренето се натрошава с вилица, копърът и магданозът се нарязват на ситно, а скилидката чесън се намачква. Всичко се смесва с яйцата.Почистените чушки се разрязват от едната страна и се разтварят напълно. Навсякъде се поставя от плънката. Загръщат се и отново им се придава първоначалната форма. Овалват се в брашно, яйце и галета. Оставят се за 10 минути, за да изсъхне панировката. Преди да се изпържат, отново се потапят в разбито яйце.Сервират се с млечно-чеснов сос.* Когато яйцата предварително леко се втвърдят, няма никаква опасност плънката да изтече. По този начин в пълнежа могат да се сложат повече яйца, защото ястието става още по-вкусно. Двойната панировка също не позволява на плънката да се разсипе. Чушките се срязват, за да може да се събере повече плънка.Тайната е в панирането с брашно - трябва да се оставят да починат повечко след панирането - така брашното се превръща в лепило. Забележка:сместта за чушките бюрек може да се направи и с малко кашкавал.За 2 яйца - една ч.чаша натрошено сирене, 1/2 ч.чаша настърган кашкавал.В сместа трябва да има повечко яйца.Може да се сложат повече белтъци/или само белтъци/за да е пухкава сместа. Сервират се с млечно-чеснов или доматен сос.
8 печени и обелени червени пиперки
4 яйца
200 гр сирене
магданоз
копър
скилидка чесън
За панировката:
2 яйца
брашно
галета
олио за пържене
Приготвяне:Яйцата се разбиват леко с вилица и се изливат в тиган. Добавя се 1 супена лъжица олио. На слаб котлон яйцата се бъркат, докато започнат да се втвърдяват. Сиренето се натрошава с вилица, копърът и магданозът се нарязват на ситно, а скилидката чесън се намачква. Всичко се смесва с яйцата.Почистените чушки се разрязват от едната страна и се разтварят напълно. Навсякъде се поставя от плънката. Загръщат се и отново им се придава първоначалната форма. Овалват се в брашно, яйце и галета. Оставят се за 10 минути, за да изсъхне панировката. Преди да се изпържат, отново се потапят в разбито яйце.Сервират се с млечно-чеснов сос.* Когато яйцата предварително леко се втвърдят, няма никаква опасност плънката да изтече. По този начин в пълнежа могат да се сложат повече яйца, защото ястието става още по-вкусно. Двойната панировка също не позволява на плънката да се разсипе. Чушките се срязват, за да може да се събере повече плънка.Тайната е в панирането с брашно - трябва да се оставят да починат повечко след панирането - така брашното се превръща в лепило. Забележка:сместта за чушките бюрек може да се направи и с малко кашкавал.За 2 яйца - една ч.чаша натрошено сирене, 1/2 ч.чаша настърган кашкавал.В сместа трябва да има повечко яйца.Може да се сложат повече белтъци/или само белтъци/за да е пухкава сместа. Сервират се с млечно-чеснов или доматен сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар