сряда, юни 06, 2012

ябълков кекс



Необходими продукти:
 3бр.яйца
 1 ч.ч. захар
120гр.масло
4с.лж.  прясно мляко 
1 пакетче бакпулвер
 2 пакетчета ванилия
4 големи ябълки
1, 1/2 ч.ч.брашно
1/2 ч.ч. натрошени орехи
 1 пакетче канела
 захар - пудра, за поръсване
 капки лимонов сок ,за ябълките
Приготвяне: Нарежете 2-те ябълки на тънки парченца, поръсете ги с малко лимонов сок, за да не потъмнеят. Другата ябълка настържете. Разбийте яйцата със захарта, добавете маслото, прясното мляко, брашното с бакпулвера (пресяти) и ванилиите. Обърква се с настърганата ябълка. Така приготвената смес се изсипва с намаслена и набрашнена форма с диаметър около 24-25 см. Отделят се 3 с.л. от тестото, за да се покрият после ябълките. Сместа в тавата се поръсва с орехите и канелата, подреждат се парчетата ябълки и покриваме с 3 с.л. тесто, размито с малко водичка. Тавата се слага в студена фурна, на умерена температура и се пече до готовност. Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар