сряда, юни 06, 2012

тирамису


500 гр.Маскарпоне
250 гр. бишкоти 
3с.лж.коняк(амарето,ром,или марсала)
 4 пресни яйца(разделени жълтъци от белтъци )
80гр. захар
 1ч.ч.кафе“Еспресо“
какао за поръсване
1 щипка сол 
 Разбиват се жълтъците със захарта на пяна с миксера(може на водна баня за по-сигурно,ако яйцата не са съвсем пресни)докато увеличат обема си 3 пъти,прибавя се Маскарпонето и всичко се разбива добре с тел или вилица.Белтъците се разбиват на сняг заедно със солта и се прибавят към яйчната смес и леко се разбъркват.В свареното кафе се добавя коняка.Бишкотите се потапят в кафето и се подреждат една до друга.Върху така наредените бишкоти се поставя слой крем,върху него напоени бишкоти,крем.Най–горния слой трябва да е от крем,поръсва се с какао и се оставя в хладилника да се охлади за 2-3 часа.








Няма коментари:

Публикуване на коментар