понеделник, юни 04, 2012

шоколадово суфле

 необходими продукти за 4 порции:
100гр.шоколад
100гр.краве масло
80гр.кристална захар
10гр.какао
60гр.брашно
3бр.яйца
щипка сол
 Шоколада и маслото се разтапят на котлона,оставят се да се охладят Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.Жълтъците се разбиват на пяна със захарта и заедно с брашното и какаото се прибавят към охладения шоколад,всичко се разбърква добре до получаване на смес малко по–гъста от кексовата,(ако е нужно се добавя още малко брашно),накрая се прибавят белтъците разбити на сняг със щипка сол,разбъркват се леко за да ни спаднат.Получената смес се разпределя в 4 купички за крем карамел,предварително намаслени и поръсени с брашно..Суфлето се пече в предварително загрята фурна на 200С за 7–8мин.Поръсват се с пудра захар и се сервират с пресни ягоди или сладолед.
Можете да ги:
- изпечете веднага
- да съхранявате до 3 дни в хладилник и да печете по етапно (например всяка вечер за десерт)
- да замразите и да изненадате гостите.
. При съхраняване в хладилник увеличете до 1-2 минути повече, при замразяване печете около 13-14 минути. Зависи от силата на фурната ви.





Няма коментари:

Публикуване на коментар