събота, август 16, 2014

торта с мишки



за Ф26см

необходими продукти за блата:


Белтъчни кексчета

Продукти

8 белтъка
352 гр.захар
160 гр.олио
160 гр.прясно мляко
2 ванилии
настъргана лимонова кора
1 бакпулвер
480 гр.брашно/аз замених 60гр.от него с нишесте/

плодове по желание

Приготвяне

* Разбийте на сняг белтъците. Постепенно прибавете захарта и продължете да разбивате , докато се разтвори напълно.
* Сипете олиото , а след това и прясното мляко.
* Накрая добавете и пресятото брашно , смесено с ванилията , лимоновата кора и бакпулвера.
* По желание сложете в тестото дребни плодове - боровинки , малини , вишни или захаросани плодове.
* Напълнете с тесто формички за кексчета 2/3 от обема им.
* Изпечете кексчетата в предварително загрята на 170* фурна.

Ако са ви останали белтъци и се чудите какво да ги правите , направете тези кексчета. Стават много леки и въздушни.
Източник "Гответе с мен"

необходими продукти за крема:

2л.прясно мляко
10 с лж.брашно/част от него може да се замени с нишесте/
8 жълтъка
захар на вкус
250гр.масло/аз сложих само 125гр и се получи дорбе/
аромати

начин на приготвяне:

В дълбока купа се смесват брашното и захарта,към тях се прибавят жълтъците и част от млякото,всичко се разбива до гладка каша.Останалото мляко се оставя на котлона и преди да заври  към него се прибавя жълтъчната смес ,бърка се до сгъстяване.След като се свали от котлона се прибавя и маслото,оставя се да се охлади.


мишки


За тях използвах рецептата на Лабрекс от бг мамма за" топчета от брашно"

необходими продукти:

1ч.ч.=240гр.

3ч.ч. брашно
200гр.масло/може и маргарин/
1ч.ч.захар/на вкус/
около500млл.прясно мляко/при мен около 300млл/

начин на приготвяне:
Брашното се запича в сух тиган,млякото се загрява и към него се прибавя захарта/така се разтваря добре/.Готовото брашно се изсипва в купа и още докато е горещо се смесва с маслото и подсладеното мляко,което се добавя на части до получаване на еластична маса,която може да се прави на топчета.Аз добавих 1 пасиран банан и какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар