Пица
необходими продукти:
500 гр. брашно/+щипка сол
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко/вода
2 яйца/може и без тях
8 с.л. олио/ зехтин
500 гр. брашно/+щипка сол
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко/вода
2 яйца/може и без тях
8 с.л. олио/ зехтин
начин на приготвяне:
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар/, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силно загрята фурна 250-300'С за 10 мин.
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар/, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силно загрята фурна 250-300'С за 10 мин.
Не се разточва и не се чака да втасва. Ако остане тесто се прибира в хладилника в намазнена от вътре найлонова торбичка.Количеството е за 2 тави.
Сос за намазване на пицата: кетчуп, вода, олио /
зехтин, риган,
босилек и малко сол.Със сосчето се маже тестото за пицата, и върху него се
поръсват продуктите. моцарелата, която се продава във собствената си
саламура, за това изцедете и нея много добре и може би най-важното условие е да
имате фурна, която пече добре и най-вече може да достига температура поне от
300 градуса Кората не трябва да бъде по-дебела от половин сантиметър, може
мъничко повече в краищата
Няма коментари:
Публикуване на коментар