вторник, юни 19, 2012

негърче


необходими продукти за тестото:
1яйце
1ч.ч.захар
1ч.ч.кисело мляко
1/2ч.ч.олио
1,1/2ч.ч.брашно
2с.лж.канела
2с.лж.какао
1к.лж.сода бикарбонат
За глазура–1:
150млл.вода или 200млл.прясно мляко
2с.лж.масло или маргарин
100гр.шоколад
3с.лж.захар
3с.л.какао  
 Всички продукти за глазурата смесваме в малка тенджерка и бъркаме на котлона до завиране,готовия охладен сладкиш заливаме с топла но не вряла глазура.Поръсваме с кокосови стърготини.
Забележка:ако нямаме шоколад,може да го заменим с повече какао или нишесте шоколад,каквото имаме в момента.
За глазура–2:
2яйца
1,1/2ч.ч.пресята пудра захар
125гр.масло или твърд маргарин
1 ванилия
Всичко се разбива добре с миксер.
начин но приготвяне:
Разбиваме яйцето със захарта на сняг,прибавяме киселото мляко с разтворената в него сода,олиото,брашното,канелата и какаото.Разбиваме добре.Сместа се изсипва в намаслена тавичка и се пече на 180Сза около 40мин.

НЕГЪРЧЕ БЕЗ ЯЙЦА
 необходими продукти за тестото:
1кофичка кисело мляко
1ч.лж.сода бикарбонат
1ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
2,1/2ч.ч.брашно
2с.лж.какао
1с.лж.канела
За сиропа: 
1ч.ч.вода
1/2ч.ч.захар
1ванилия
Всичко завира и накрая се слага ванилията. Охладения сладкиш се залива с охладен сироп и глазура.


Няма коментари:

Публикуване на коментар