сряда, юни 06, 2012

кекс с моркови и ябълка

 необходими продукти:
 1,5 ч.ч. брашно,
 1 ч.ч .захар, 
 1 бакпулвер, 
 1,5 ч. л. канела,
 пакетче ванилия 
3/4 ч. ч. маргарин,
 3 яйца,
 2,5-3 средни моркова, 
 стафиди, 
 1 ябълка.
  Въздушен, лек, мек десерт, за всеки ден.Морковите придават на тортата аромат и изтънчената сладост на лек десерт.
начин на приготвяне:Разбиваме маргарина със захарта, добавяме едно по едно яйцата, настърганите на едро ренде моркови, нарязаната на кубчета ябълка, канелата, стафидите. Аз добавям и орехи, но и без тях е хубаво. Накрая се слага брашното с бакпулвера и хубаво се разбърква – правя го с миксера.Пече се във форма с диаметър 26 см, намазана с масло или олио. Пече се в умерена фурна,

Няма коментари:

Публикуване на коментар