1,5 ч.ч. брашно,
1 ч.ч .захар,
1 бакпулвер,
1,5 ч. л. канела,
пакетче ванилия
3/4 ч. ч. маргарин,
3 яйца,
2,5-3 средни моркова,
стафиди,
1 ябълка.
Въздушен, лек, мек десерт, за всеки ден.Морковите придават на тортата аромат и изтънчената сладост на лек десерт.
начин на приготвяне:Разбиваме маргарина със захарта, добавяме едно по едно яйцата, настърганите на едро ренде моркови, нарязаната на кубчета ябълка, канелата, стафидите. Аз добавям и орехи, но и без тях е хубаво. Накрая се слага брашното с бакпулвера и хубаво се разбърква – правя го с миксера.Пече се във форма с диаметър 26 см, намазана с масло или олио. Пече се в умерена фурна,
Няма коментари:
Публикуване на коментар