събота, февруари 28, 2015
домашно крема сирене
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
1 с. л. подкваса/високомаслено кисело мляко/
5 капки мая за сирене
1 ч.л. сол/равна/
Сварете прясното мляко. Охладете го до темепература за подквасване / като топнете кутрето си в млякото да можете да го задържите няколко секунди/. Разбъркайте киселото мляко в няколко лъжици от прясното и го добавете. По същия начин добавете маята, накрая сложете солта. Завийте с одеяло или дебел пуловер съда с млякото и го оставете за 2-3 или 5 часа. Пресипете в тензух и оставете да се отцеди за 12 ч /една нощ/. .Количеството на продуктите може да се намаля или увеличава. Единственото условие е на литър мляко да се добавят по 5 капки мая за сирене.Поученото може да се консумира веднага. Съхранява се в хладилник.От 3л.мляко се получава около 1 компотен буркан.
забележка:за чийзкейк трябва малко да се намали солта до 2/3ч.л.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар