необходими продукти: 1/2 пиле(става със всякакво пилешко месо) 1 морков(по желание) дофинов лист черен пипер мазнина(олио и масло-50:50) 4-5с.лж.брашно(с връх) 2-3скилитки чесън или 1/2глава лук) индийско орехче вода 1 яйце 1/2 ч.ч.кисело мляко начин на приготвяне: Запържвам, предварително нарязаното на порции,пилешко месо в мазнината,докато побелее,доливам 1,1/2-2л.гореща вода ,прибавям лука/чесъна,дафиновия лист,моркова и оставям да се свари.Прецеждам бульона.В мазнина запържвам брашното,докато покафенее и наливам от бульона до получаване на не много гъста каша,подправям с черен пипер и индийско орехче,ври 10мин..Застройвам с яйце и кисело мляко и прибавям месото,оставям да ври около 10мин.При сервиране може да се поръси с магданоз. | |
неделя, септември 23, 2012
пиле фрикасе
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар