необходими продукти:
180 млл.вода
500гр.брашно
70гр.мас
10гр.сол
12гр.бирена мая(може и прясна)
1с.лж.захар
Олио
за пържене.
начин на приготвяне:
Маята
се разтваря със захарта,50млл.топла вода и брашно до получаване на гъста
каша,оставя се да втаса.В голяма купа се пресява брашно,прави се кладенче и в
него се изсипват солта,разтворена във 125млл.топла вода,шупналата мая и
маста.Замесва се средно–меко,еластично тесто,слага се в намазнена купа,срязва
се отгоре на кръст
и си оставя до втасва 4 часа при температура около
30градуса.
След като втаса ,върху леко набрашнена повърхност се разточва кора с
дебелина около 3мм.,режат се правоъгълници с размери 8–10см.
В касерола се
загрява добре,до кипене , повечко олио(свинска мяс или зехтин).В загрятата мазнина се изпържват кнедлите,
обръщат се с вилица и се изваждат върху домакинска хартия,за да попие
излишната мазнина. Сервирайте горещите пържени кнедли с блюдо на колбаси, бекон и малко сирене, с което
ще ги запълните, след като са били нарязани на половина .... Бон апети!
Няма коментари:
Публикуване на коментар