1кг. кайма (60% телешко, 40% свинско)
1 с.л. кисело мляко+
щипка сода за хляб
2 с.л. галета
1 малка глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
щипка кориандър
щипка кимион
черен пипер смлян( на вкус)
щипка чубрица
сол на вкус
за панировката:
2 яйца
1 ч.ч. галета
4 с.л. сусам (по желание)
олио за пържене
Каймата се смесва с подправките, нарязания на
ситно лук и чесън и се поставя за 1 час в хладилника; Овкусената кайма се разделя на топки, по-големи от кюфтета, които се
овалват хубаво в галета, притискат се между дланите за да се оформят.
Ако при галетата се добави сусам панировката става по-хрупкава; Шницелите се потапят в разбитите яйца и се пържат до златисто в
загрято олио от двете страни.
Поднасят се с гарнитура по избор или салата.
ЗАБЕЛЕЖКА:Шницелите могат да се приготвят от предната вечер, до ниво
галета ,поставят се в хладилника. На другата вечер само се панират с
яйце и се пържат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар