сряда, март 04, 2015

торта "парадизо"





(за Ф-28)
Това е едиин много семпъл и деликатен сладкиш,приготвен е като пандишпан,но с добавка на масло и кори от лимон в тестото.Резултата е висока и много мека и вкусна торта което идва от изобилието на захар в нея.Запазва своята свежест,мекота и аромат за няколко дни.

Необходими продукти:
По оригинална рецепта
300гр.масло/маргарин)
300гр.пудра захар
150гр.брашно
150гр.картофено или друго нишесте
8 жълтъка+4 белтъка
Кората на 1 лимон
1п.бакпулвер
Щипка сол





Начин на приготвяне:


Отделят се жълтъците от белтъците,останалите 4 белтъка се оставят за друг път.
Разбиват се (за няколко мин . миксер)на крем маслото,захарта и ванилията(1).добавете 8 жълтъка(2),добавят се един по един,като след всеки се разбива добре(ако се разбива с миксер се слагат всички наведнъж.След като се разбият всички съставки на крем се добавя настъргана кора от лимон.В друг съд се разбиват белтъците на сняг със щипка сол(3).

Смесват се добре брашното,бакпулвера,нишестето,след което се добавят към жълтъчната смес(4).бавно и внимателно се прибавят разбитите белтъци към тестото,като се разбърква само в една посока(5).Сместа се изсипва в предварително намазнена и набрашнена форма за торта с Ф-28см(6).Пече се в предварително загрята фурна на 180С за около 50мин.

Готовата торта наръсете с пудра захар и сервирайте.
Може да използвате за основа на торта вместо пандишпан или за мъфини
Забележка:аз я направих с половин доза от продуктите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар