петък, август 31, 2012

мариновани жълти люти чушлета

необходими продукти:
за 1 компотен буркан
дребни, жълти ,люти чушки(може да са всякакъв друг вид)
оцет(по-добре става с ябълков)
1с.лж.сол(равна)
1ч.лж.захар(с връх)
черен пипер на зърна
чесън(по желание)
магданоз
начин на приготвяне:
Изрязват се дръжките на чушките с нож.
Наливаме оцет до долното ръбче на буркана,слагаме 1-2скилитки чесън,черен пипер на зърна,накъсани листа от магданоз,сол,захар и редим чушките(ако са чорбаджийски,ги режем на 3).Доливаме със студена вода от чешмата и затваряме бурканите,24 часа,ги преобръщаме.Ако чушките са поели част от водата,доливаме с разтвор от вода,оцет и сол(на вкус).

Няма коментари:

Публикуване на коментар