четвъртък, юни 07, 2012

родопски клин с картофи


Продукти за корите:
 200гр.вода 
сол 
1с.лж. оцет
2с.лж.олио 
1 яйце 
500гр.брашно до меко тесто ,но да не лепне по ръцете.
От продуктите се замесва тесто,което се оставя да почива около 30мин. 
Продукти за плънката: 
1кг.картофи 
сол на вкус
 1с.лж.олио 
джоджен 
1 глава лук 
 Картофите и лука се рендосват,към тях се прибавя ситно нарязания джоджен,олиото и солта.Всичко се разбърква добре.
От тестото се точат 2 кори,като за баница,едната се слага на дъното на намазана обилно с олио тава,като краищата и остават навън,слага се от плънката и отгоре се слага втората кора,която се припокрива по краищата с долната.Пече се върху печка на дърва само отдолу и след това се обръща върху кръг и с леко преплъзване се връща обратно в тавата,която сме намазнили добре.Пече се и от другата страна.
 Аз го пекох във фурната на умерена температура на едно ниво под средното,като баница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар