четвъртък, юни 07, 2012

салата“Цезар“

необходими продукти:
маруля
айзберг
1оп.майонеза“Краси“
1–2с.лж.дижонска горчица
3с.лж.олио или зехтин
сол на вкус
1–2 скилидки чесън
4филии хляб за кротоните
чубрица за крутоните
олио или зехтин за крутоните
 1–2с.лж.кисело мляко
пушено месо 
Зелената салата  се накъсва и посолява на вкус.
Приготвя се соса:чесъна се нарязва на ситно и се смесва с майонезата,горчицата,3с.лж.олио/зехтин,киселото мляко.
Месото се нарязва на жулиени и се запържва леко.
Приготвят се крутоните:филиите хляб се нарязват на кубчета,поръсват се с чубрица и олио и се запичат до порозовяване в тава покрита с хартия за печене.
Върху накъсаната зелена салата се слага запърженото месо,крутоните и се залива със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар