неделя, януари 27, 2013

бисквити "трюфел"

необходими продукти:
(за40бр.)
200г.начупен шоколад
90гр.масло
110гр.захар
щипка сол
3 яйца
1 ванилия
210гр.брашно
25гр.какао(горчиво)
1/2ч.лж.бакпулвер
пудра захар за овалване
начин на приготвяне:
В не голям съд на водна баня се разтапят шоколада и маслото,сваля се от котлона и се добавя захарта за да се разтвори и се оставя да се охлади.Добавят се едно по едно яйцата ,като след всяко се разбива добре с миксер.Добавя се ванилията.Брашното се пресява със солта,какаото и бакпулвера и се прибавя към шоколадовата смес.Всичко се омесва добре до твърдо тесто и се оставя за 1час в хладилника.Фурната се загрява до 160С.С лъжица се отчупват парчета от тестото и се оформят топки с диаметър–2,5см.Всяка топка се овалва в пудра захар до получаване на дебел слой.Подреждат се в тава покрита с хартия за печене на разстояние една от друга от 4см.Пекът се 10–15мин.Охлаждат се в тавата още 2мин.и се изваждат до пълното им охлаждане.
източник: гответе с мен

Няма коментари:

Публикуване на коментар