сряда, септември 26, 2012

паниран карфиол

необходими продукти:
1 средно голяма глава карфиол
3 яйца
100млл.бира
100гр.брашно
сол на вкус
млян черен пипер
индийско орехче(по желание)
1-2скилитки чесън 
олио за пържене
начин на приготвяне:
Карфиола се измива и начупва на по-малки китки,пуска се във вряща,подсолена вода да се свари за около 15мин.,трябва да е мек на да запази целостта си(да не се развари).Отцежда се и се оставя да изстине.
Приготвя се панировката.Разделям жълтъци от белтъци,белтъците разбивам на твърд сняг заедно със щипка сол.Жълтъците,брашното,бирата,солта,индийското орехче,черния пипер и стрития чесън,разбивам до получаване на тесто с консистенция на кексовото,(ако е гъсто се добавя бира,ако е рядко-брашно),прибавям белтъците ,като разбърквам леко в едната посока със шпатула.Слагам по няколко розички от карфиола в панировката и със супена лъжица гребвам и пускам в силно загрято олио,след като се изпържи,карфиола се отцежда върху домакинска хартия(аз не го отцедих,защото според мен не беше много мазен).
Поднася се с лимон или сос от кисело мляко,чесън,черен пипер,копър и сол.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар