неделя, септември 23, 2012

пиле фрикасе

необходими продукти:
1/2 пиле(става със всякакво пилешко месо)
1 морков(по желание)
дофинов лист
черен пипер
мазнина(олио и масло-50:50)
4-5с.лж.брашно(с връх)
2-3скилитки чесън или 1/2глава лук)
индийско  орехче
вода
1 яйце
1/2 ч.ч.кисело мляко
начин на приготвяне:
Запържвам, предварително нарязаното на порции,пилешко месо в мазнината,докато побелее,доливам 1,1/2-2л.гореща вода ,прибавям лука/чесъна,дафиновия лист,моркова и оставям да се свари.Прецеждам бульона.В мазнина запържвам брашното,докато покафенее и наливам от бульона до получаване на не много гъста каша,подправям с черен пипер и индийско орехче,ври 10мин..Застройвам с яйце и кисело мляко и прибавям месото,оставям да ври около 10мин.При сервиране може да се поръси с магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар