петък, август 10, 2012

бързо руло


 За пълнежа – 150 гр сушени кайсии. Слагат се в съд с вода, да покрива кайсиите и се вари на бавен огън 10-15 мин. Докато се пече блатът, изцедени се пюрират в блендер или с пасатор.
 Продукти за тестото: 
 1 ч.ч. брашно 
1 яйце 
1ч.ч. захар 
1 ч.ч.заквасена сметана или кисело мляко 
бакпулвер или 1ч.лж.сода
начин на приготвяне:
Брашното се пресява с бакпулвера. 1 яйце се слага с 1 ч.ч. захар в миксера и се разбива,1ч.ч. сметана заквасена или кисело мляко се изсипва  при яйчената смес и се разбива още 2-3 мин.. В яйчената смес се изсипва брашното, разбърква се хубаво, правя го с тел или с миксера.Получената смес се изсипва в тавичка покрита с хартия за печене, като включвам фурната, когато започна да смесвам яйчената смес с брашното. Сместа е за тавичка 32 на 24, пече се докато стане златисто –  за 15 мин на 170 град. Може да се пробва с клечица.След като се изпече се слага върху мокра кърпа,навива се,стои около 10 мин.развива се и се пълни,защото иначе се чупи. Отгоре ръся пудра захар смесена с канела, а може да се украсява и с крем, глазура и др.


 ЗАБЕЛЕЖКА:след като тестото е готово,в една част от него се слагат 2 с.лж.какао и се рисуват фигури,а в другата част се добавят още 2 с.лж.брашно,разбива се с миксер и тестото се изсипва около фигурките. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар