неделя, август 12, 2012

кнедли

необходими продукти:

180 млл.вода
500гр.брашно
70гр.мас
10гр.сол
12гр.бирена мая(може и прясна)
1с.лж.захар
Олио за пържене.
 
начин на приготвяне:
Маята се разтваря със захарта,50млл.топла вода и брашно до получаване на гъста каша,оставя се да втаса.В голяма купа се пресява брашно,прави се кладенче и в него се изсипват солта,разтворена във 125млл.топла вода,шупналата мая и маста.Замесва се средно–меко,еластично тесто,слага се в намазнена купа,срязва се отгоре на кръст

 и си оставя до втасва 4 часа при температура около 30градуса.

След като втаса ,върху леко набрашнена повърхност се разточва кора с дебелина около 3мм.,режат се  правоъгълници с размери 8–10см.

В касерола се загрява добре,до кипене , повечко олио(свинска мяс или зехтин).В загрятата мазнина се изпържват кнедлите,

обръщат се с вилица и се изваждат върху домакинска хартия,за да попие излишната мазнина. Сервирайте горещите пържени кнедли с  блюдо на колбаси, бекон и малко сирене, с което ще ги запълните, след като са били нарязани на половина .... Бон апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар