неделя, август 26, 2012

ябълков щрудел

необходими продукти:
5-6 големи ябълки
около 1 ч.ч.захар
1п.канела
1п.кори за баница
1 непълна ч.ч. едро смлени орехи
олио
пудра захар за поръсване

начин на приготвяне:
Ябълките се настъргват на едро ренде.Орехите се смилат.Ябълките,орехите,захарта канелата се смесват.Корите се слепват две по две с малко олио,отгоре се поръсват от плънката и се навиват на руло.

Рулата се подреждат в добре намъслена тава,поръсват се с олио

и се пекът в предварително загрята фурна на 200С да зачервяване,около 40мин.След като се извади щрудела се оставя да изстине покрит с кърпа,вече студен се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар