петък, август 10, 2012

тиквеник

необходими продукти:
2п.кори/или домашно точени
 1ч.олио 
1 тиква 
Захар на вкус 
1/2ч.ч.смлени орехи 
1ч.лж.канела 
начин на приготвяне:
Тиквата се настъргва и към нея се прибавя 2-3с.лж.олио,канелата,орехи,захар на вкус.В намъзнена тава се редят корите,като през две кори ,между които има олио се слага от плънката.Ако корите са по-дебели ,плънка се слага след всяка кора,но в по-малко количество.Тиквеника се нарязва на квадрати,залива се с препържено олио и се пече в умерена фурна 200С за 40мин,(може и да не се реже на парчета,изпича се без да се залива с олио,след това се намазва с маргарин или се ръси с вода(1к.ч.) и се задушава) .Поднася се поръсен с пудра захар. 
Забележка:Аз навих тиквеника на рула,като между две кори намазах с олио,върху тях поръсих обилно с плънка и навих на руло,

 по този начин може да се приготви и с плънка от настъргани дюли, моркови, ябълки. Винаги става еднакво вкусно. Ако се приготвя с ябълки те не се задушават, а ако са много сочни може да се прибави 1 с.л. грис.

Няма коментари:

Публикуване на коментар