вторник, юни 19, 2012

пандишпанено руло

необходими продукти :
4 яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.брашно
3с.лж.студена вода
1 бакпулвер или 1ч.лж.сода бикарбонат
1 ванилия
1с.лж.олио
щипка сол
за пълнежа:
100гр.меко масло или маргарин
200гр.сладко или мармалад
Разбъркват се добре.
начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват на пяна със захарта,към тях се прибавят,олиото,водата и смесеното с бакпулвер и ванилия брашно.Белтъците се разбиват със солта на твърд сняг и се прибавят към жълтъчната смес,като се разбъркват леко с дървена лъжица или шпатула в едната посока.
На дъното на голяма тава(от фурната)се слага намазнена хартия,сместа се изсипва и се пече в незагрята предварително фурна на  200С за 15–20мин.
Като се извади от фурната се обръща върху влажна кърпа,маха се хартията и се завива на стегнато руло.След 20мин.се развива намазва се с пълнеж и отново се навива но руло,поръсва се с пудра захар.
 Това е пандишпанено руло с домашен яйчен крем и конфитюр от ягоди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар