събота, юни 23, 2012

Шницели


1кг. кайма (60% телешко, 40% свинско) 
1 с.л. кисело мляко+ щипка сода за хляб 
2 с.л. галета 
1 малка глава кромид лук 
2-3 скилидки чесън
 щипка кориандър
 щипка кимион 
черен пипер смлян( на вкус)
 щипка чубрица 
сол на вкус 
за панировката: 
2 яйца 
1 ч.ч. галета 
4 с.л. сусам (по желание) 
олио за пържене
 Каймата  се смесва с подправките, нарязания на ситно лук и чесън и се поставя за 1 час в хладилника;  Овкусената кайма се разделя на топки, по-големи от кюфтета, които се овалват хубаво в галета, притискат се между дланите за да се оформят. Ако при галетата се добави сусам панировката става по-хрупкава;  Шницелите се потапят в разбитите яйца и се пържат до златисто в загрято олио от двете страни. Поднасят се с гарнитура по избор или салата. ЗАБЕЛЕЖКА:Шницелите могат да се приготвят от предната вечер, до ниво галета ,поставят се в хладилника. На другата вечер само се панират с яйце и се пържат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар