четвъртък, ноември 29, 2012

пържоли с гъби и топено сирене-2


за 8 порции

необходими продукти: 
 1,700гр.свински пържоли
500гр.гъби
1п.масло 
топено сирене
соев сос
3 скилидки чесън 
200р.кашкавал  
черен пипер на вкус
сол на вкус
2с.лж. брашно
индийско орехче
1ч.ч.(200гр.)бира или вино
начин на приготвяне: 
1-Свинското месо се нарязва на тънки пържоли(ако се използват готови нарязани се начукват леко,посоляват се с малко сол,защото соевия сос също е солен.
2-Гъбите се нарязват на не много тънки филии и също леко се посоляват.
3-Чесъна се нарязва на много ситно.
4-Топеното сирене се нарязва на филийки или парченца.
 В  намъзнена тава се редят, пържолите,отгоре се поливат със соев сос,който се размазва хубаво с ръка,поръсва се с чесъна,редят се филийки топено сирене и масло поръсват се с черен пипер.Отгоре се подреждат  гъбите,отново се редят пържоли,соев сос,топено сирене,масло,гъби и т.н до изчерпване на продуктите,като най-отгоре се завършва с ред гъби върху които редим парченца масло и топено сирене.Всичко това се залива с бирата и се завива с алуминиево фолио, задушава се в силна фурна за около час и половина,след това фолиото се маха,отстрани се изсипва разбитото с вода брашно в което сме сложили  индийско орехче,леко се разбърква с вилицата(после при запичането брашняната смес си отива на мястото),отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се запича до зачервяване.Готовото ястие аз го поднесох с картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар