петък, август 31, 2012

кавърма с дробчета

необходими продукти:
500гр.пилешки дробчета(става и с телешки и свински или пък свинско месо)
200гр.гъби(не са задължителни,аз не съм сложила)
150млл.червено вино или бяло
4-5глави лук(зависи от големината)
60.80млл.олио
5-6 чушки(зелени и червени)
сол на вкус
червен пипер
черен пипер
чубрица
 5-6 с.лж.доматено пюре или лютеница
1/2ч.ч.вода 


начин на приготвяне:
Дробчетата се сваряват и водата им се изхвърля,измиват се със студена вода и се нарязват.Изпържват се за кратко в малко олио и към тях се прибавят нарязания на полумесеци лук , чушки и водата,оставят се да се задушават.Когато лука и чушките омекнат и всичко остане само на мазнина се прибавя солта,червения пипер,доматеното пюре и подправките(според вкуса). Всичко това се оставя да покъкри на тих огън за 10мин.

1 коментар: