събота, юли 28, 2012

локумени топчета с кисело мляко


необходими продукти:
1/2 или 1ч.ч.мас
1ч.ч.кисело мляко
1амонячна сода
3ч.ч.брашно(до меко нелепнещо тесто)
2 кутии локум
орехови ядки по желание
2,3ванилии
начин на приготвяне:

Смесете изстиналата, но не втвърдена мас с киселото мляко, което трябва да е със стайна температура, и в което е разтворена содата. Разбийте ги добре с дървена лопатка и прибавете брашното.

Замесете меко тесто.
Оставете го да почива 1 час на студено. От тестото късайте малки топчета, колкото орех. Сплесквайте ги на дланта, сложете локум и орехова ядка, разрязана на четири и оформете топчета. Наредете ги в тава, (не е нужно да я намазняваме), (или на хартия) .

Печете в средно силна фурна на 220 градуса до готовност.

 Още докато са топли ги посъсете с пудрата захар, смесена с ванилията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар