вторник, юни 19, 2012

ябълков сладкиш с карамел

необходими продукти:
1 яйце
120гр.захар
1 ванилия
80млл.олио
250млл.прясно мляко
250гр.брашно
1 бакпулвер(2ч.лж.)
2–3 ябълки
за карамела:
40гр.масло/маргарин(да покрие дъното на тавата)
1/2ч.ч.захар(може и по–малко)
В тава се загряват на котлона маслото и захарта до разтапяне на маслото,отгоре още докато е топло се нареждат ябълките във вид на ветрило,

отгоре се изсипва тестото.



приготвяне на тестото:
Яйцето се разбива със захарта,след това се добавят –олиото,млякото,брашното смесено с бакпулвера и ванилията.
Сладкиша се пече на второто ниво но фурната,на180С за15–20мин.Обръща се докато е топъл върху поднос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар