необходими продукти:
1 тарелка свински котлет(4-5бр.)
1 тарелка пилешки гърди(2бр.)
1 к.топено сирене "Жоси"(става и с друго)
1 тарелка гъби
кашкавал
дафинов лист
черен пипер на вкус
соев сос
сол на вкус
1/2п.масло(от 125 гр.)
1с.лж.брашно
1ч.ч.вода
начин на приготвяне:
В дълбока тава се подреждат ред гъби,малко сол,ред от котлет(предварително начукан леко),поръсва се със соев сос,черен пипер,малко сол,топено сирене,малко масло,отново ред гъби,
след това пилешка месо,соев сос,топено сирене,черен пипер и т.н.
до изчерпване на продуктите,отстрани се слага дафиновия лист..Най-отгоре се завършва с месо,топено сирене и подправки,добавя се водата и се задушава във фукната.Когато е готово,към сока се добавя разбито с вода брашно(изсипва си отстрани,където има пролуки, поръсва се с настърган кашкавал и се запича.1,700гр.свински пържоли
Няма коментари:
Публикуване на коментар