понеделник, септември 17, 2012

кисели краставички



за 1 компотен буркан:
Необходими продукти:
ябълков оцет(става и с винен)
краставички(колкото по-дребни ,толкова по-добре)
цвят от копър
1с.лж.сол(равна)
1с.лж.захар(равна)
6-7 зърна черен пипер
1/4 средно голяма глава кромид  лук
вода
Начин на приготвяне:
В компотен буркан се слага по една равна супена лъжица сол и захар,цвят от копър,оцет до  долния ръб на буркана, зърна черен пипер,нарязан на филийки кромид лук.Краставичките се измиват и подреждат изправени една до друга,доливаме с вода до горния ръб,под капачката,затварят се и се варят в тенджера 3-5 минути след завирането,за да се стрерилизират, изваждат  се със щипка ,за да останат хрупкави. След като се извадят се обръщат с капачките надолу.

Няма коментари:

Публикуване на коментар